Prezentarea volumului „Viața noastră cu Dl Gurdjieff”

În cadrul evenimentelor dedicate istoriei și culturii, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” (Str. Batiștei nr. 15) prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București, în parteneriat cu Asociația Institutul Gurdjieff din România, vă invită vineri, 27.01.2023, ora 18:30, la prezentarea volumului „Viața noastră cu Dl Gurdjieff”, autori: Thomas și Olga de Hartmann.

Prezintă:

Pierre ZUBER, reprezentant al Institutului Gurdjieff Paris

Cantemir MAMBET, Președinte al Asociației Institutul Gurdjieff din România

Lansarea va găzdui totodată sesiuni de lectură și ascultarea unor piese muzicale interpretate la pian de Diana Zăvălaș.

„[…] Cineva nu poate spune ceea ce gândește. Dar asta nu este din cauză că nu ar vrea s-o spună – nu, chiar dacă își dorește, foarte mult, acel cineva nu poate spune. Limbajul nostru, care este singurul mijloc de a ne exprima înțelegerea, este atât de limitat și atât de rău adaptat la asta, încât prin vorbirea noastră, nu putem transmite altora nici măcar o miime din înțelegerea noastră subiectivă.

Înțelegerea nu se află în gândurile noastre; înțelegerea este esența pe care o primim din materialul de care dispunem. Este necesar să avem un anumit material, o anumită esență. Astfel încât, dacă ne dorim ca o altă persoană să aibă o înțelegere exactă, trebuie să-i transmitem tot materialul nostru, din care este construită această esență – să transmitem gustul acesteia – iar asta nu o putem face. Ar fi necesar mult timp, la fel de mult timp cât ne-a luat pentru a colecta această esență. […]”. (Thomas și Olga de Hartmann, Viața noastră cu Dl Gurdjieff, Editura Magic Print, Onești, 2023, p. 351.)

Evenimentul se va desfășura în limba română. Intrarea este liberă.