OFERTA ONLINE

ONILO

ONILO  este o platformă online de promovare a lecturii prin intermediul cărților pentru copii animate (Boardstories).

Cu ONILO  copiii pot pătrunde în lumea pasionantă a literaturii, pot trăi aventuri, întâlni eroi îndrăgiti, descoperi basme clasice sau moderne, într-o formă nouă, digitatlizată.

Poveștile digitale au la bază un concept didactic unic: ele sunt o îmbinare de texte, imagini și elementele de animație, adaptate în așa fel încât să susțină optim procesul de învățare a cititului.

ONILO are o ofertă impresionantă: peste 180 de titluri de cărți valoroase pentru copii, scrise de autori cunoscuti stau la dispoziția micilor cititori. Cartile animate pot fi accesate gratuit si comfortabil, de acasă cu ajutorul unei parole (Schülercode) pe PC, tabletă sau telefon (Android și IOS). Pentru fiecare carte, exista fișe de lucru care verifică prin joc înțelegerea textului și oferă idei de activitati creative pe marginea cărții. Majoritatea cărților animate sunt în limba germană, dar există și cărți în limba engleză și franceză. Cărțile sunt destinate în special copiilor de grădiniță și școala primară.

Pentru a accesa o carte:

 • Intrați pe onilo.de alegeți „Boardstories“ din partea de sus a paginii
 • aveți mai multe posibilități de a vă alege o carte. Puteți folosi:
  • tabelul Excel ce conține toate titlurile (îl puteți edita și lista)
  • funcția de căutare (după cuvânt cheie/titlu)
  • filtrul (categorii: vârstă, nivel de lectură, materie de studiu, gen, temă, competențe, funcții, limbi străine, durată)
 • Fiecare carte are un trailer, o scurta previzualizare. Pentru a avea acces la toată povestea, trimiteți un mail la biblioteca@casaschiller.rocu următoarele date: numărul legitimației de bibliotecă, nume, prenume și cărțile dorite (max.3).
 • Daca nu aveți abonament la bibliotecă, descarcati Formularul de inscriere și trimiteti-l completat la biblioteca@casaschiller.ro.
 • Veți primi pe mail o parola pe care o introduceți pe pagina onilo.de la punctul portocaliu  „Schüler-Code“. Imediat aveți acces la conținutul integral al cărții pentru 2 săptămâni. Împreună cu parola veți primi și fișele de lucru ale cărților solicitate.