Serată muzicală, Sceneta: Adevăr sau minciuna și Expoziția de artă naivă: Tradiții, Obiceiuri și Port


FOTO: Nini Vasilescu

Casa de Cultură „Friedrich Schiller” organizează miercuri, 31 august 2022, începând cu ora 17.00, la sediul Casei de Cultură „Friedrich Schiller” (Str. Batiștei nr. 15, București)  trei manifestări culturale speciale:
– Serată muzicală: Corul de copii „Alexandru NEAGU”, Tâncăbești;
– Sceneta „Adevăr sau minciună”, coordonator: Marcela VASLUIANU;
– Vernisajul expoziției de artă naivă „Tradiții, obiceiuri și port”, coordonator: pictor Valeria TOFAN.

Participă:
Mihai ANGHEL, Primar Comuna Snagov
Geo CĂLUGĂRU, critic de artă
Florin GRIGORIU, scriitor

Corul de copii „Alexandru Neagu”, dirijat de părintele paroh Marian Vasluianu, cuprinde aproximativ 20 de copii cu vârste cuprinse între 7-14 ani. Periodic au loc preselecții pentru copiii talentați și doritori de a face parte dintr-un cor. O parte din membrii corului vor fi recrutați la corul Radio de copii și corala „Symbol” a Patriarhiei Române.

În cadrul Ateneului Sfântul Mina al parohiei Tâncăbești, coordonat de doamna preoteasă Marcela Vasluianu, copiii iau lecții de teatru. Până în prezent, copii au jucat în mai multe piese de teatru: Minunea, Cine leagănă pământul și Eroii, Schimbarea și Superstiția. Membrii Ateneului au luat lecții și de la actori profesioniști, precum Silviu Biriș.

Atelierul gratuit de pictură „Sfinții Împărați Constantin și Elena” se adresează copiilor și adolescenților cu aptitudini artistice și este susținut de doamna profesor Valeria Tofan, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Atelierul se desfășoară în biserică sau curtea bisericii, iar copiii participanți sunt împărțiți pe grupe de vârste la nivel artistic apropiate. Lucrările lor sunt permanent înscrise la concursuri locale și naționale care fac parte din calendarul activităților educative ale Inspectoratului Școlar General al Municipiului București, precum și la competiții și saloane internaționale (Franța, Polonia). Mulțumim lui Dumnezeu pentru acești copii talentați. (Preot paroh Marian-Daniel Vasluianu)

Evenimentul se va desfășura la sediu și va fi transmis live prin platforma Zoom. Participarea le eveniment în sistem online: transmiteți un e-mail la adresa cultura@casaschiller.ro pentru a primi în timp util link-ul de conectare pentru eveniment.

Vă așteptăm cu drag!