Conferinţa cu tematică montană de alpinism în Carpaţi

  • Casa de Cultură „Friedrich Schiller” (Str. Batiștei nr. 15) prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București și Clubul turistic „Imagini din toată lumea” vă invită miercuri, 21 iunie 2023, începând cu ora 18:00 la conferința cu tematică montană „Trasee de alpinism în Carpați”.

Prezintă: Alexandru Băran, meteorolog

„Alpinismul este sportul fără spectatori. „Arena” este în mijlocul naturii, pe crestele si versanții stâncoși ai munților. Practicarea alpinismului presupune multe riscuri, evaluate și asumate, însă reușita parcurgerii traseelor conferă o stare aparte. Invitatul serii, Alexandru Băran, ne va expune o pleiadă de trasee de alpinism, dintre cele mai frumoase și spectaculoase din Carpați, ajungând până în Tatra Înaltă, care face parte tot din lanțul Munților Carpați. Protagonistul evenimentului ne va introduce în atmosfera următoarelor trasee de alpinism parcurse: Fisura Albastră, Fisura mult dorită, Lespezile Lirei, Fisura Artei, Madona Neagră, Lacrima de Piatră, si multe altele, in masivele si zonele montane: Bucegi, Piatra Craiului, Cheile Bicazului, Cheile Turzii, Făgăraș, Postăvarul și Tatra.

 

Vă invităm la o seară spectaculoasă, cu trasee de alpinism renumite, în care Alexandru Băran ne va împărtăși din senzațiile, emoțiile, dar și bucuriile trăite acolo, între Cer şi Pământ”. (Mihail Cernat, coordonator eveniment)

 

Alexandru Băran: meteorolog de profesie, absolvent al Facultății de Geografie, dar și al Facultății de Istorie, ambele din cadrul Universității din București. Ca alpinist a parcurs numeroase trasee de stâncă și hivernale, în multe zone din România, dar și din Alpi, Asia Centrală, Africa, Caucaz, Tatra; activitate de promovare a mersului pe munte în cadrul școlilor și a diverselor evenimente sau manifestări publice.

 

Mihail Cernat: inginer de profesie, pasionat de alpinism și mers pe munte, ascensiuni în Alpi, America de Sud, Asia Centrală, Africa, organizator de numeroase trasee montane și alpine în România, autor de articole publicate în reviste de profil, prezentator și organizator de conferințe cu tematică montana.