Conferința cu tematica montană „Sfântul Munte ATHOS, contemplaţie şi spiritualitate”


Casa de Cultură „Friedrich Schiller” prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București (PMB) și Clubul turistic „Imagini din toată lumea” vă invită miercuri, 12 aprilie 2023, începând cu ora 18.00, la conferința cu tematică montană „Sfântul Munte Athos, contemplație și spiritualitate”.

Prezintă: Mihail Cernat, coordonatorul evenimentului.

„Muntele Athos reprezintă locul cel mai încărcat de spiritualitate în ritul creştin ortodox, deoarece în acest loc, pe brațul estic al Peninsulei Halkidiki, s-au ridicat cu sute de ani în urmă mănăstiri și schituri ortodoxe. Călugării așezați pe Sfântul Munte Athos își duc traiul după un rit destul de strict, cunoscut de altfel în lumea ortodoxă. Totodată, Muntele Athos se etalează impunător ca fiind o atracție pentru cei cărora le place să urce pe munți. Seara de proiecție va avea loc în Săptămâna Mare ce precede Sfintele Paști, prezentatorul urmând să expună publicului călătoria sa de la așezământul monahal românesc Prodromu și drumeția destul de lungă și solicitantă fizic de pe vârful montan Athon. Vă invităm, așadar, la o seară deosebită, într-o destinație aparte, cu imagini și peisaje frumoase, dar, mai ales, cu încărcătură spirituală”. (Mihail Cernat, coordonator eveniment)

Mihail Cernat este inginer de profesie, pasionat de alpinism și mers pe munte, ascensiuni în Alpi, America de Sud, Asia Centrală, Africa, trasee montane și alpine parcurse în România, autor de articole montane publicate în reviste de profil, prezentator și organizator de conferințe cu tematică montană.

Evenimentul se va desfășura în limba română. Intrarea este liberă.