Conferința cu tematica montană „Santinela de Piatră din Anzi, Vârful ACONCAGUA”


Foto: Nini Vasilescu

Casa de Cultură „Friedrich Schiller” (Str. Batiștei nr. 15) prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București și Clubul turistic „Imagini din toată lumea” vă invită miercuri, 22 noiembrie 2023, începând cu ora 18:00 la conferința cu tematica montană „Santinela de Piatră din Anzi, Vârful ACONCAGUA”.

Prezintă: Mihai Matei , ghid montan

„Anzii Cordilieri reprezintă un imens lanț montan care se desfășoară de la Nord la Sud pe parcursul celor două continente americane, fiind unul dintre cele mai lungi din lume. Conține mai multe grupe montane în care se găsesc vârfuri înalte și consacrate. Pe teritoriul Argentinei, în America de Sud se află cel mai înalt: Cerro ACONCAGUA cu altitudinea de 6962 m; astfel acesta este cel mai înalt vârf dintre cele două Americi, precum și din afara Asiei, constituindu-se ca unul dintre vârfurile celebrului circuit Seven Summits.

Ascensiunea se desfășoară în stil expediționar, pe parcursul a mai multor tabere, cu o importanță deosebită pentru aclimatizare, dată fiind altitudinea ridicată a acestui munte.


Protagonistul evenimentului ne va prezenta imagini și filmări de pe parcursul expediției sale, cu detalii și explicații oferite persoanelor prezente în sală. Astfel, alături de ghidul Mihai Matei, vom urca, într-o ascensiune imaginară, până pe Vârful ACONCAGUA alt. 6962 m.

Vă invităm la o seară montană deosebită, în care vom călători până în îndepărtata, dar fascinanta America de Sud, delectându-ne cu imagini frumoase prezentate cu carisma caracteristică invitatului nostru, trăind împreună emoțiile și bucuria atingerii unuia dintre cele mai înalte vârfuri din Lume.” (Mihail Cernat, coordonator eveniment)

Mihai / Mitză Matei: ghid montan profesionist, organizator a numeroase expediții în munți din Himalaya, dar și din alte zone montane din Asia, pe continentul Africa, în America de Sud și, desigur, în Europa. În Carpații României efectuează ture montane ghidate, precum și pregătiri adecvate celor care doresc să abordeze munți înalți din expedițiile sale. Totodată, susține prezentări și conferințe publice cu tematică montană.

Mihail Cernat: inginer de profesie (absolvent a două facultăți de profil), pasionat de alpinism și mers pe munte, dar și de fotografia de peisaj, precum și de muzica de calitate; a întreprins ascensiuni în Alpi, America de Sud, Asia Centrală, Africa; numeroase trasee montane și alpine parcurse în România; autor de articole publicate în reviste de profil; prezentator și organizator de conferințe cu tematică montană.