În cadrul Clubului de Turism „Impresii de calatorie din toata lumea” al Casei de Cultură „Friedrich Schiller” și în colaborare cu Clubul Leica al F.D.G.R.- Regiunea extracarpatică inginerul Cristian Sencovici, coordonatorul clubului de turism a prezentat în 19 martie 2002 conferința cu diapozitive intitulată „Breslele sasilor ardeleni”.
„Organizarea breslelor in Transilvania este unul dintre cele mai bogate capitole din istoria sasilor ardeleni. Colonistii veniti din Germania secolului XII nu erau numai tarani, ci mai ales mestesugari. Ei realizau cu propriile maini case si cetati, arme si unelte, imbracaminte si incaltaminte. Deja in 1367 existau in Ardeal 19 bresle cu 25 de meserii. Abia in secolul XIX aparitia industriei avea sa puna capat acestei dezvoltari. Mestesugarii de la sate au rezistat totusi pana la cel de-al doilea razboi mondial, perioada comunista dandu-le lovitura de gratie.” (Cristian Sencovici)
Cristian Sencovici
Inginer de drumuri şi poduri din Bucureşti, a umblat, şi datorită meseriei, foarte mult prin ţară. Nu-i de mirare, că deja din tinereţe şi-a procurat un aparat fotografic. Pentru că de la început l-a atras peisajul românesc. Şi asta nu s-a schimbat până astăzi. Deşi între timp fotografiază tot, ceea ce ochiul său format consideră că merită să fie reţinut, inima sa bate mereu pentru peisajul românesc atât de variat. A ţinut cca. 40 de prezentări cu diapozitive la „Casa Schiller” Bucureşti, în ţară şi în Germania.