În cadrul Stagiunii de Concerte intitulată „MUZICIENII FILARMONICII GEORGE ENESCU SE PREZINTĂ”, Filarmonica „George Enescu” București, Primăria Municipiului București prin Casa de Cultură „Friedrich Schiller” (Str. Batiștei, nr. 15), organizează MARȚI 17 DECEMBRIE 2024, orele 18.00 – 19.30, recital al sopranei SIMONA-NICOLETTA JIDVEANU și al fagotistului LAURENȚIU DARIE, acompaniați la pian de IERONIM BUGA.
Concertul poartă titlul: SUNT ACASĂ DE CRĂCIUN
Compozitori: Antonio Vivaldi, William Balfe, Irving Berlin, Serghei Rahmaninov, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Pietro A.Yon, Walter Kent, Ralph Blane, Adolphe Adam
Coordonatorul stagiunii: Prof.Dr. Simona-Nicoletta JIDVEANU,
Solistă Filarmonica „GEORGE ENESCU” București
Intrarea este liberă.
Concert organizat de Filarmonica „GEORGE ENESCU” București, în parteneriat oficial cu Casa de Cultură „FRIEDRICH SCHILLER”.
BIO
Repertoriul sopranei Simona Nicoletta Jidveanu este în continuă expansiune și se constituie din importante roluri de operă precum: Violetta Valery din opera La Traviata, Gilda din opera Rigoletto, Amalia din opera I Masnadieri de Giuseppe Verdi, Königin der Nacht – Regina Nopții din opera Flautul fermecat de Mozart, Konstanze din opera Răpirea din Serai de Mozart, Lucia din opera Lucia de Lammermoor de Donizzetti, Elvira din Puritani de Vincenzo Bellini, Amina din La Sonnambula de Bellini, precum și roluri importante în opere contemporane. Dotată cu o voce aptă a se exprima în toate genurile și stilurile muzicale, soprana manifestă versatilitate stilistică, de la muzica veche până în contemporaneitate, realizând premiere mondiale ale celor mai recente lucrări în genul liric și vocal-simfonic. Valenţele interpretative ale sopranei Simona-Nicoleta Jidveanu se bucură de recenziile laudative ale criticii muzicale. În 2015, obține Marele Premiu al prestigiosului Concurs Internațional de Canto „‘Georges Enesco” Paris. Simona Jidveanu este invitata permanentă a multor festivaluri internaționale de elită. Realizează turnee în țări precum: Austria, Germania, Olanda, Republica Moldova, Italia, Franța.
Soprana Simona-Nicoleta Jidveanu deține Diplomă de Masterat obținută cu Disertația intitulată „Expresivitatea vocală în stilul Belcanto” și Diplomă cu titlul științific de Doctor în muzică, prin teza de hermeneutică a muzicii universale, cu accentul pe muzica germană.
Soprana Simona-Nicoleta Jidveanu este Artist Liric, Solistă a Filarmonicii „George Enescu” din București.
Din martie 2024 coordonează stagiunea de concerte a Case de Cultură „Friedrich Schiller” din București, prin Acordul de Parteneriat oficial, sub egida Filarmonicii ”George Enescu”.
Soprana Simona Nicoleta Jidveanu se relevează ca o solistă cu voce caldă, puternică, minunat catifelată, utilizând cu accent și amploare resursele vocale de clasă superioară de care dispune. Timbrul și emisiunea ușoară a glasului îi permite treceri uluitoare și neașteptate dintr-un registru în altul. Pentru temperamentul său scenic, pentru momentele excepționale de factură teatrală și de cânt, pentru deosebita varietate de resurse artistice, Simona Nicoleta Jidveanu se înfățișează ca o profundă gânditoare cu bogate resurse intelectuale și imaginative.
Simona Jidveanu – soprană de o muzicalitate fermecătoare, cu o tehnică vocală impecabilă.
Soprana Simona Nicoletta Jidveanu – o voce amplă, catifelată şi delicat timbrată.
Soprana Simona-Nicoleta Jidveanu deține Diplomă de Masterat obținută cu Disertația intitulată „Expresivitatea vocală în stilul Belcanto” și Diplomă cu titlul științific de Doctor în muzică, prin teza de hermeneutică a muzicii universale, cu accentul pe muzica germană.
Soprana Simona-Nicoleta Jidveanu este Artist Liric, Solistă a Filarmonicii „George Enescu” din București.
Din martie 2024 coordonează stagiunea de concerte a Case de Cultură „Friedrich Schiller” din București, prin Acordul de Parteneriat oficial, sub egida Filarmonicii ”George Enescu”.
Laurențiu Darie a început studiul fagotului încă din copilărie la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galați, pe care l-a continuant apoi la Universitatea Națională de Muzică din București. Studiile au fost urmate de un stagiu la München, unde a lucrat cu profesorul Marco Postinghel. A colaborat cu numeroase orchestre din străinătate precum: Orchestra Simfonică din München, Orchestra Simfonică Națională a Libanului, Orchestra de Stat din Mexic și Orchestra Waltzer din Viena. A concertat ca solist cu Laurea Armonica, Trio Veritas, cvintetul Consonus, Collegio Stravagante etc. A susținut concerte în Italia, Franța, Japonia, Mexic și Australia. Din 1998 este membru al Filarmonicii „George Enescu” din București. În anul 2011 a fost selecționat să se alăture YouTube Symphony Orchestra susținând cu aceasta un concert, transmis în direct pe site-ul Youtube, în Sydney (Australia). Concertul din 2011 a fost cel mai vizionat concert live de pe internet, iar Laurențiu Darie a fost considerat de către Los Angeles Times ca fiind unul dintre cei mai buni instrumentiști. A obținut titlul științific de Doctor în Muzică la Universitatea Națională de Muzică din BUcurești și este solist fagot- șef de partidă în Orchestra Filarmonicii „George Enescu” din București.
Ieronim Buga este Artist Liric bas-bariton al Filarmonicii „George Enescu”, cu variate posibilități timbrale. În această calitate a efectuat turnee în trăinătate: Austria, Germania, Turcia, Anglia, Franța. El a fost atras totdată de ipostaza de pianist acompaniator, remarcându-se în această calitate drept fin și versatil muzician, pentru toate stilurile și genurile muzicale, realizând nuanțe dinamice care susțin ethosul interpretului vocal.
PROGRAM / REPERTORIU:
-Antonio Vivaldi: Sonata în Si bemol Major, pentru fagot și pian, RV 46
-O, Tannenbaum – colind tradițional german
-Ralph Blane: Have Yourself a Merry Little Christmas
-Irving Berlin: I’m dreaming of a White Christmas
-Serghei Rahmaninov: Vocaliza pentru fagot și pian, op.34, nr.14
-Walter Kent: I’ll be home for Christmas
-What Child Is This: colind tradițional irlandez
-Pietro A.Yon: Gesu bambino
-Felix Mendelssohn Bartholdy: Cântec fără cuvinte, op.109
-I dreamt that I dwelt in marble halls: William Balfe
-Adolphe Adam: Noel