Vernisajul expoziției de fotografie “Se-ntamplă!” a artistei plastice Corina Vasile

Casa de Cultură „Friedrich Schiller” a organizat în 29.10.2009 vernisajul expoziției de fotografie  “Se-ntamplă!” a artistei plastice Corina Vasile.

Despre proiect:

Prin imaginile pe care le-am captat nu urmaresc frumusetea fotografiei in mod expres, ci felul cum unele lucruri se leaga, sau impreuna cu alte elemente dau sensuri total diferite de menirea lor. Interesante idei de urmarit sunt: surprinderea unor aspecte din viata cotidiana, predominant citadina, modalitatea de comunicare a oamenilor-prin mici anunturi, care de cele mai multe ori sunt haios exprimate, (expuse in locuri nepermise) sau  incoerent formulate; adesea, sub o observare atenta, putem da lucrurilor o interpretare plina de haz, dar nu lipsita de insemnatate. Recomand expozitia oamenilor maturi, care mai stiu sa rada-mai departe de incruntarea zilnica, dar si cei mici pot arunca o privire asupra viitorului…(Corina Vasile)

Ma gandesc ca se cuvine, acum, sa pomenesc de un lucru deosebit de important pentru mine ( si pentru noi toti, de altfel ) –  respectul fata de cei ce ne-au indrumat, ne-au aratat, ne-au format, ne-au certat, dojenit, sau  ne-au laudat si ne-au incurajat pentru a putea  deveni o a m e n i.  Acei oameni , din randul carora imi place sa cred ca fac si eu parte, sunt oameni care au devenit ei insisi  repere si modele, si asta pentru ca au capatat la randul lor respectul, increderea si recunoasterea celor ce le-au fost maestri.

Corina Vasile merita  pe deplin respectul meu, aceasta recunoastere, prin ceea ce a fost eleva si prin ceea ce a ce a devenit, acum,  tanara artista. Ea a inteles foarte bine ce inseamna intelegerea , dialogul, colaborarea si respectul 

Recunosc talentul si harul , tenacitatea, vointa, bucuria de a desena si grava, de a se exprima prin semnul plastic sau semnul scris, recunosc capacitatea ei de a se intrece pe sine, recunosc acum colegul, recunosc  o m u l  Corina Vasile. (Prof.drd. Iuri Isar, 10 februaie 2009)

Corina Vasile  s-a născut : 09.04.1986,Bucuresti
Studii:   2008 masterandă, Universitatea  Nationala de Arte Bucuresti,
Facultatea de Arte Plastice, secția grafică
2005-2008  absolventa Universitatii  Naționale de Arte Bucuresti,
Facultatea de Arte Plastice, sectia grafică
2001-2005  Liceul de Arte Plastice ” Nicolae Tonitza” (sectia Grafiăa Publicitară)
1997-2001  Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza”(cls. V-VIII)    Expoziţii de grup:

  • 15-20 ianuarie 2009 : expoziţia Eminescu, organizată de fundatia Ileana Mustatza, la Tinerimea Romană,
  • 22-31 octombrie 2008 : expoziţia „intrei noi” (Corina Vasile, Ana Maria Necolau, Sanziana Vizinteanu), BCR-BFP Victoriei,
  • octombrie 2008: expoziţia „să facem cunoscut potenţialul tinerilor artişti din România”, muzeul din Goslarer,Germania.
  • 22-30 septembrie 2008: tabăra de gravură Arcuş, ediţia a V-a,Arcuş,Covasna
  • august 2008: expoziţia de icoane din Salzgitter, Germania.
  • 23 iulie-1 august 2008: participant si co-organizator al taberei de icoana pe sticla, Carnu, Buzau.
  • 18 iunie-4 iulie 2008: participant si organizator al expozitiei de licenta, , Centrul Cultural pentru Tineret, Bucuresti.
  • 9 mai 2008: expozitia « Primavara Europeana », Casa Schiller, Bucuresti
  • 0ct 2007-februarie 2008: bursier Erasmus, Atena, Grecia
  • 3-7 octombrie 2007: expozitie la Casa Schiller, Bucuresti,
  • 20-28 septembrie 2007: expozitie la Munchen, Germania, « Zilele culturale romane la Munchen.
  • decembrie 2007: expozitie, tabara de gravura de la Arcus, Caminul Artei,
  • iulie 2006: Concurs foto-IFA Sibiu « Eroi »