Lansarea volumului de proză scurtă „CÂND VÂRCOLACII SORB LUNA…”

Editura Biscara vă invită să participați la evenimentul lansării volumului de proză scurtă CÂND VÂRCOLACII SORB LUNA… de Angela Dina-Moțățăianu, care va avea loc joi, 14 iulie 2022, ora 18.00, la Casa de Cultură ,,Friedrich Schiller”.

Veți găsi în acest volum povestiri despre universul satului românesc aflat la granița dintre real și mitic, din ce în ce mai rar întâlnit în creațiile ficționale de azi.

Zenovie Cârlugea, referindu-se în 2018 la o altă carte dedicată de scriitoare ruralului atemporal, prezentată tot la Casa de Cultură ,,Friedrich Schiller”, spunea că ,,Proza aceasta încearcă și reușește să salveze <<ce se mai poate salva>> din icoana satului de altădată, o lume în destrămare.”

În 2019, Lucian Gruia scria despre autoare că „…alcătuiește din textele ei o frescă a satului românesc răstignit pe crucea istoriei”.

Ana Dobre întărea în 2021: ,,Alternanța realului cu fantasticul, prin magicul popular, menține ambiguitatea simbolurilor, a ideaticii pentru a sugera cripticul vieții, privită ca mister… Importante sunt poveștile pe care le spune cu voluptatea dintotdeauna a povestitorului, dar și țesătura de simboluri care le conferă caracter mitic și le transformă în trepte spre constituirea unei mitologii personale.

Pușa Roth vine să întregească tabloul aprecierilor în prefața noii cărți: „Volumul de proză scurtă semnat de Angela Dina-Moţăţăianu, dedicat satului românesc din nordul Olteniei şi nu numai, surprinzător prin prospeţimea subiectelor, prin aducerea în prezent a unei societăţi cu bogăţia ei de tradiţii şi obiceiuri, cu graiul specific, este, de ce nu, un arc în timpul existenţei noastre, o rememorare a unor vremuri ce stau la baza lumii noi.”

Alături de autoare, vor fi prezenți invitații speciali Pușa Roth, scriitoare, jurnalistă, redactor-șef adjunct al Revistei Culturale Leviathan și Costin Tuchilă, critic literar și redactor-șef al Revistei Culturale Leviathan. Moderator – Sara Mina, editor.

Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!