O întâlnire cu scriitorul Thommi Baake (Germania), care a citit din volumul „Erwin și girafele strălucitoare”


În cadrul proiectului „Promovarea literaturii germane contemporane” Casa de Cultură „Friedrich Schiller” a organizat la „Biblioteca pentru copii și tineret” în 11.12 2012  o întâlnire cu scriitorul Thommi Baake (Germania), care a citit din volumul „Erwin și girafele strălucitoare”.

Centrul Cultural German din Timișoara a avut inițiativa acestui eveniment, deoarece la Timișoara va avea loc prima întâlnire cu publicul românesc, iar a doua la Centrul Cultural German din Sibiu.

Publicul țintă îl constituie copiii, atât cursanții Casei  Schiller,  precum și elevi ai clasei a 5-a (dirigintă Cristina Istrate) de la Colegiul German „Goethe“, cu care colaborăm permanent.

Erwin și girafele strălucitoare ”,  prima carte a actorului Thommi Baake cuprinde cinci povești captivante, amuzante și pline de fantezie. Cartea mai conține și un CD cu trei piese audio legate de poveștile din carte.

Urmărind aventurile lui Erwin, vom afla cum acesta şi girafele strălucitoare păcălesc un proprietar rău şi găsesc o comoară. Vom zbura împreună cu Mona şi Michael pe un balaur la vrăjitorul Srideldibutsch. Ne vom juca alături de troli, de Stina şi de Tim în oraşul uitat şi misterios al trolilor. Vom călători pe mare cu Per şi căpitanul “picior de plastic”, căutând împreună cu prinţesa Jasenka apa vieţii.“ (Thommi Baake).

Thommi Baake s-a născut în 1962 în localitatea Arolsen. În Langen (Hessen) și-a petrecut copilăria,  tinerețea,  anii de școală și a făcut primii pași în cariera sa artistică. În 1980 a fondat împreună cu niște prieteni formația Landfolk. După șase ani s-a hotărât să devină actor. Primul său spectacol de teatru profesionist a avut loc la teatrul Pööt din Hanovra. Apoi a jucat în 1990 și 1991 la teatrul Klecks, din Hanovra. Începând cu anul 1994 a avut diferite roluri mai mici sau mai mari în seriale de televiziune, filme și emisiuni de divertisment.Thommi Baake scrie povești și cântece pentru copii. În 2010 a apărut prima sa carte, „Erwin und die Leuchtgiraffen”/“„Întoarcerea girafelor strălucitoare“, , iar în 2012 a urmat cea de a doua. Autorul a citit din poveștile sale de peste 150 de ori în școli și librării și biblioteci. În iunie 2012 a avut loc premiera emisiunii pentru copii „Schnabbeldibabbeldibau”.

Thommi Baake, actor de comedie și autor de cărţi pentru copii, a citit în limba germană poveşti cu aventuri din prima sa carte „Erwin und die Leuchtgiraffen“(„Erwin şi girafele strălucitoare”), dovedindu-şi în același timp și talentul actoricesc. Astfel vom afla cum Erwin şi girafele strălucitoare păcălesc un proprietar rău şi găsesc o comoară. Zburăm împreună cu Mona şi Michael pe un balaur la vrăjitorul Srideldibutsch. Ne jucăm alături de troli, de Stina şi de Tim în oraşul uitat şi misterios al trolilor. Suntem pe mare cu Per şi căpitanul “picior de plastic”, căutând împreună cu prinţesa Jasenka apa vieţii. Ne scufundăm într-o lume interesantă, imaginativă şi distractivă a personajelor şi aventurilor din poveştile lui Thommi Baake.