Seară literară „Legenda celor trei cavaleri spanioli“

Casa de Cultura „Friedrich Schiller”  a organizat în 19 aprilie 2002  o intalnire cu scriitorul german Rolf Stolz, care a citit fragmente din povestirea sa intitulata „Legenda celor trei cavaleri spanioli“ („Die Geschichte der drei spanischen Kavaliere“). Totodata a fost prezentată și cartea în limba romană, care a aparut în 2001 la Editura Limes din Cluj.

Rolf Stolz s-a nascut în 1949 la Mülheim/Ruhr si a studiat psihologia la Köln si Tübingen. Scrie lirica, povestiri, eseuri, car¡i pentru copii.

In 1991 a fost bursier al Ministerului Culturii si Invatamantului din landul Renania de Nord – Westfalia. In 1994 a primit Premiul pentru Proza Scurta al orasului Wolfen.

Printre cartile publicate: “Tara de nicåieri”, Köln 1977 (lirica, sub pseudonimul Richard Turrill); “Spaima fără de sfârșit”, Frankfurt/Main 1991 (volum de proza); editor al celor doua volume intitulate Der Grenzgänger”, cu texte de și despre Heinrich Schirmbeck, Weilerswist 1995; “Cum și-a facut norocul o escroacă”, München 1997 (lirica). In 1999 apare “Legenda celor trei cavaleri spanioli” (povestire; ilustrația color de Kornelia Windhab; în românește la Editura Limes din Cluj, 2001). In 2001 i-au aparut alte doua cărti: romanul “Oaspetele guvernatorului din peretele craterului“ și volumul de poezii “Orașe și râuri. Poezii 1962-2000“.

Eseuri, proză și poezii ale sale au aparut în culegeri, reviste și ziare, cum ar fi in “Literatura germana noua”, “Mesagerul literar”, “Orice fel”, “Fantasia”, “Sterz” (Graz), “Skriptum” (Rothenburg/Elvetia). Lirică în diferite antologii, cum ar fi “La cumpana dintre secole” (1996) sau “Locuri. Priveliști” (1997).