Ateliere online pentru copii

Profesor ANDREEA-GABRIELA BOTEZAN
Profesor RODICA MIHAELA STANCU

Casa de Cultură „Friedrich Schiller” organizează cu ocazia sărbătoririi la 1 iunie, a Zilei Internaționale a Copilului Ateliere online pentru copii (cursanții înscriși la cursurile de limba germană) în săptămâna 31.05.-06.06.2021:

Muzicanții din Bremen – Povești pentru copii în limba germană

La cursul de germană poveștile clasice ne sunt buni prieteni. Am pornit și noi, alături de personajele principale ale cârtii,  către faimosul oraș Bremen. Muzica și voia bună ne însoțesc. Copiii s-au îmbrăcat în pielea personajelor: Iulia, Tibi, Sebi, Sofia și cele două povestitoare: Ștefania și Ecaterina. Ele ne-au călăuzit pe firul poveștii, încurajați de profesoara Andreea Botezan. Desigur, v-ați dat seama. Este vorba despre: Muzicanții din Bremen!!

În  29 mai 2021 o va avea loc un atelier cu copii în cadrul cursului de germană. La începutul atelierului se va  viziona povestea digitala (boardstory) „Laura” de Binette Schröder, poveste oferită de aplicația ONILO, despre întâlnirea dintre o  fetița curajoasă și personajul fantastic, oul Humpty Dumpty. După vizionare, vor fi organizate câteva jocuri de cuvinte pornind de la vocabularul prezent in poveste.

Povestea  „Laura” se incheie cu o furtună cu ploaie si tunete în care oul Humpty Dumty se sparge și se transformă în pasare.  În continuarea poveștii, se va construi un instrument care imită sunetele ploii (Regenmacher) folosind o rola de hîrtie, cuie, ciocan, orez, baloane, hirtie colorata și ..multă voie bună.” (profesor Rodica Mihaela Stancu)

Profesoara Andreea-Gabriela Botezan va organiza în 03 iunie 2021:

  • Atelierul de rime si ghicitori / Spielen macht Spass;
  • Atelierul din bucatarie-retete germane – Kinder in der Küche